Isnin, 16 Julai 2012

Anak-anak

Permulaan pun mama tak tahu nak tulis apa. Perkembangan kamu, mungkin lebih tepat. Beberapa hari lagi kita nak menjejak ke bulan Ramadhan. Pastinya kedatangan ramadhan kali ini lebih ditunggu-tunggu. Setiap hari, mama akan biasakan bercakap dengan Rakin tentang 'baby' yang bakal lahir. Agar Rakin tidak terkejut nanti. Rakin lebih manja dengan mama, bimbang betul :). Syahmi pula selalu ingatkan 'Nanti 'baby' lahir...Syahmi jaga Rakin, mama jaga 'baby'. :).

Esok mama ada misi besar, harapnya jawapan permulaan doktor,'baby' sudah dikedudukan normal dan tak perlu lakukan ECV. Itulah yang mama harapkan. Agaknya 'baby' faham dengan kata-kata mama, sebabnya setiap kali buat 'scanning' sebelum ini 'baby' dikedudukan normal dan bersujud, muka dan bahagian depan langsung disembunyikan. Tapi.. reaksi 'baby' terlebih pula, berpusing sehingga kedudukan songsang pada minggu 34. Mungkin juga disebabkan terlalu banyak air dan ruang terlalu besar untuk 'baby' buat senaman :). Semoga segalanya dipermudahkan.

Tak sabar mama nak balik kampung. Persiapan ke hospital selesai. Cuma tinggal sedikit lagi persiapan untuk balik kampung. Kami cuma tunggu doktor memberi lampu kuning untuk balik kampung... ada kurang dari 3 minggu lagi dari tarikh jangkaan.

Beg mama dan 'baby'. Wink2.


Aktiviti hujung minggu. Ada beberapa aktiviti yang kamu buat sepanjang jun dan julai yang sempat mama bekukan.

Taman perdana putrajaya

Bojen raya :).
Suka sangat tengok youtube.
Tapi baguslah dia suka ikut belajar sebutan.


Syahmi buat ulat.

Adik....


...Mama sayang kamu...

Rabu, 11 Julai 2012

Mama; Risau

5 hari lagi. Risau. Takut.
Moga-moga doa dimakbulkan.
Perancangan Allah yang terbaik.
Kita yang berusaha.
Dan, berdoa.